Personvernserklæring

E3printables personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan E3printable samler inn og bruker personopplysninger.

E3printable, ved direktøren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på www.E3printable.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for E3printables behandlinger av personopplysninger på E3printable.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

SmartWeb er E3printables databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet, og er vår driftsleverandør for E3printable.no.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun E3printable og SmartWeb som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom E3printable og SmartWeb regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettstatistikk

E3printable samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på E3printable.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Dette er et verktøy som samler

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på E3printable.no:

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering.  Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. E3printable.no anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

SmartWeb setter automatisk to eller tre cookies på frontend (intern/1. cookies). Den første er for økt-ID, som er en midlertidig informasjonskapsel som brukes til å koble den besøkende sammen med data for handlekurven, land utvalg, Customerlogin, etc. Denne informasjonskapselen inneholder bare en unik ID. I tillegg setter SmartWeb en "Husk login" cookie på kunden log-in. funksjonen husker Login'et for neste gang kunden besøker nettstedet, og er derfor en del av en god tjeneste. Til slutt setter smart webs cookie boksen en cookie. De tre informasjonskapslene er dokumentert nedenfor.

I tillegg bruker flere SmartWeb-integrasjoner informasjonskapsler (eksterne/tredjepartsinformasjonskapsler) inkludert Facebook, Twitter og Google Analytics integrering. For informasjon om disse bes du ta kontakt med tredjepart selskap.

SmartWeb fungerer ikke uten cookies. Deretter økten ID vil ikke bli satt, og nettstedet kan ikke huske handlekurven etc.

Informasjonskapsel for økt-ID (øktsinformasjonskapsel) 
Navn på informasjonskapselen: "PHPSESSID"
Cookie Life: nettleseren lukkes
Cookie funksjon: husker økt-ID (som Web Server bruker for å koble den besøkende med økt for handlekurv, valg av land, Customerlogin, etc.)

Cookie å huske innlogging
Navn på informasjonskapsel: "bruker"
Cookie Life: 30 dager
Cookie funksjon: husker påloggingsinformasjonen

Cookie Box cookie
Navn på informasjonskapselen: "Cc_cookie_accept"
Cookie Life: 12 måneder
Funksjon av cookie: Husk at cookies er godkjent


Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Søk

E3printable.no lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

Kommentarer på www.e3printable.no

Alle innlegg og tilhørende kommentarer, arkiveres i tråd med arkivlovgivningen.

Du kan legge igjen kommentarer uten å registrere deg. Legger du igjen navn og adresse, vil opplysninger bli liggende som en del av innlegget. Dersom du har publisert kommentarer som du ønsker å rette eller slette, kan du ta kontakt med oss slik at vi kan vurdere det. Du har imidlertid ikke krav på retting og sletting av ytringer.

Nyhetsbrev

E3printable sender ut nyhetsbrev cirka 2-6 ganger per år via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. SmartWeb er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

E-post

E3printable benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet.

E3printables benytter i tillegg eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Din Bruker

Du kan når som helst gå inn på MINE OPPLYSNINGER for å slette din brukerkonto hos E3printable.no. All informasjon om ditt kundeforhold vil da slettes fra SmartWeb’s servere.

Annen relevant lovgivning

I tillegg til personopplysningsloven har blant annet følgende lover betydning for E3printables behandling av personopplysninger.

Offentlighetsloven med forskrifter inneholder reglene for når et dokument er offentlig tilgjengelig for allmennheten, og når et dokument kan unntas offentlighet. E3printable praktiserer meroffentlighet, det vil si at tilsynet så langt det er mulig etterstreber at dokumenter skal være offentlige. Forvaltningsloven inneholder saksbehandlingsregler for hvordan saken din vil bli behandlet i E3printable. Som part i saken har du særskilte rettigheter, bl.a. om innsyn i sakens dokumenter.

Arkivloven gir regler om hvordan arkivskaper skal behandle og oppbevare saksdokumenter, samt avlevering til arkivinstitusjon.

E3printable er også tilsynsmyndighet etter flere andre lover. Saksbehandlingen ifølge med dette vil kunne innebære behandling av personopplysninger, tilsvarende som for personopplysningsloven. Mer informasjon finnes her.

SIS-loven (Schengen informasjonssystem versjon II) har egne bestemmelser for innsyn i opplysninger. Se vår nettside for informasjon om dette (lenke). E3printable vil behandle klager på mulig registrering i SIS II etter disse reglene og opplysninger vil bli behandlet på samme måte som andre klagesaker ved tilsynet.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. E3printable har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av E3printables systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger E3printable ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerteskal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontaktinformasjon

E-post: mail@e3printable.no

Telefon: +47 47300904

Postadresse: Bispeveien 4, 4325 Sandnes