Uke 13/14 2019 Oppsummert

Opprettet den

Uke 13/14 2019 Oppsummert

Forrige ukes oppsummering utgikk da vi var opptatt med å være med på å arrangere Sandnes Skaperfestival på Vitensenteret i Sandnes.

 

Skaperfestival

På programmet sto masse morsom 3Dprinting for alle besøkende på de 16 Profab3D Mini maskinene som Makerspacet til Vitensenteret har til rådighet. Barn og voksne designet egne design i TinkerCAD og fikk printet ut små ting på msakinene hele dagen.

I tillegg ble den store 2,3 meter høye raketten som Tore Langelandsvik har printet på i 14 måneder avduket der den står utstilt utenfor Planetariet på Vitensenteret. E3printable.no har vært delaktig ved å sponse filament til oppdraget, og kan fortelle at 95% er printet i PrimaValue, resten i PrimaSelect og Fillamentum PLA.

Wizard's Voodoo

Fillamentum slapp sine nyeste, og hittil råeste farge: Wizard's Voodoo! Fargen er blå-lilla, med to farget glitter i. DEt hele ser helt magisk ut, og modellene ser ut til å skifte farge alt etter hvordan du holder dem i lyset. Vi har ikke hatt så mye tid til å leke med dette selv disse ukene, men har fått skrevet ut ett par modeller, og de er helt rå!

 

Capricorn

Vi har nå fått inn pakker med 1m Capricorn PTFE slange etter at mange har etterlys dette. Disse er å finne i butikken!

Hold Norge Rent

Den største nyheten har vi spart til slutt, og det er at vi har inngått samarbeide med Hold Norge Rent, der vi har gått inn som medlem, og vi vil gi 1kr for hver eneste solgte rull med filament slik at de kan drive sitt fantastiske arbeide med å holde kysten og vassdrag frie for plastsøppel. Hold Norge Rent sørger for at det blir arrangert Strandryddedager, de deler ut midler til lag og foreninger som gjør en innsats, og de driver med mye bra for miljøet vårt.

Vi har bare en klode, og den skal vi etterlate til de som kommer etter oss. Det er vårt alles ansvar å sørge for at vi overlater den i minst samme stand som vi overtok den, aller helst bedre. Tenk derfor miljø når du printer. Ikke ksat plast i naturen, enten det er emballasje eller 3D prints. Sørge for å sjekke med din kommune hvordan de forskjellige plasttypene skal behandles når de er søppel for deg. Ingen kan gjøre ALT, men vi kan alle gjøre NOE!