VIKTIG SIKKERHETSINFO OM ENDER 3

Opprettet den

VIKTIG SIKKERHETSINFO OM ENDER 3

Det har i det siste har dukket opp bilder og rapporter om en mulig farlig situasjon som kan oppstå med din Ender 3 maskin. Problemet er at kontakten som forsyner varmeplaten med strøm kan i enkelte sitasjoner, på enkelte maskiner, bli veldig varm noe som igjen kan utgjøre en mulig brannfare. Ingen maskiner er per i dag meldt å ha skapt brann eller tatt fyr, og det er uvisst om dette er enkelthendelser, eller hvor mange maskiner som er rammet.

 

Her er noen bilder av plugger som har blitt for varme:

Et bilde som inneholder innendørs, bord, gulv, sitter

Automatisk generert beskrivelse

 

E3printable.no tar ingen sjanser, og vi kommer dermed med følgende råd for bruk av maskinen inntil årsaken til det mulige problemet er avklart og eventuelt utbedret:

 

All bruk av varmeplaten bør unngås inntil det er gitt klarsignal om at din maskin ikke er rammet.

 

Vi vet som sagt ikke noe om omfanget av problemet ennå, og det kan være at de maskinene som har blitt rammet er bare noen få av de titalls tusen som er solgt.

 

Du kan selv sjekke om din maskin har problemer med å sette den på å varme på varmeplaten, og etter noen minutter kjenne på XT60 pluggen på bildet under. Dersom denne kjennes varm, må ALL BRUK AV VARMEPLATEN AVBRYTES til feilen er utbedret!