Slik lykkes du med FLEX

Følgende regler er gode å tenke på ved bruk av FLEX
  1. Fleksibelt filament er som en kokt spagetthi i konsistens. Dette betyr at å bruke det til utskrit i en skriver med bowden ekstruder er en utfordring, for ikke si umulig. Selv enkelte direkte ekstrudere kan få problemer, men søk litt på netter om bruk av fleksible filamenter i nettopp din ekstrtuder, og se om det finnes noe på Thingiverse som kkan brukes for å gjøre det lettere. Ofte i form at en blokk som settes inn mellom matehjulet og inngangen til coldbreak for å hindre at filamentet krøller seg inne i ekstruderen.
  2. For å unngå at filamentet krøller seg er det viktig at det er god gjennomstrømning i systemet, slik at det ikke blir press på filamentet mellom ekstruder og dyse. Derfor er temperatur og matehastighet meget viktig. Dette vil variere fra maskin til maskin, og det eneste en kan gjøre er å prøve seg frem med f.eks. en kalibrerinsasøyle som du kan finne HER.
  3. God aktiv kjøling er viktig for å oppnå gode resultater og detaljer, da fleksible filamenter er veldig seige når de kommer ut, og ofte kan kladde litt mot dysen.
  4. Oppvarmet byggeflate er ikke påkrevd, men anbefalt. Vær obs på at fleksible filamenter kan sitte MEGET godt fast om en bruker for høye temperaturer i byggeflaten. 40-50 grader er mer enn nok som regel.
Feilsøking

Utskriften sitter ikke fast i underlaget

Prøv å legg ett lag med limblanding på overflaten, og sørg for at den er helt fri for fett.

Jeg må bruke temperaturer utenfor det som er oppgitt på pakken

Alle maskiner er ulike, og ingen er like. Noen har termistoren plassert nære varmeelementet, andre for langt unna. Dette gir alle maskiner forskjellig temperaturanvisning. Prøv deg frem med en testkube som du finner under NYTTIGE FILER før du setter på en større utskrift.