Hvordan oppnå best feste for PLA

Vi har alle vært der. Printen vil bare ikke sitte fast i glassplata. Ingenting hjelper. Og om det hjelper, så er det som regel veldig dyrt. Vi har prøvd hårspray, limstift, kapton tape, malertape, matt glass, vaske med aceton mellom hver print og så videre.

La meg spare deg for tape som løsner, hårspray som ikke funker, men setter seg over alt, og limstift som trenger evigheter med tid til å tørke.


Slik gjør du:

1. Bland 20-30% lim med vann i en flaske og rist GODT. Det er nok best å teste seg frem her for hva en syns er godt nok. Over 30% kan føre til at printen ikke vil komme løs så lett som ønsket.

2. Fyll rent vann i den andre flasken, og lag ett lite hull i korken slik at du kan helle ut små mengder vann på ett punkt.

3. Smør ett TYNT(platen skal ikke være vhit av lim, du skal bare skimte at det er noe der) lag med limblanding med f.eks. tørkepapir på glasset. Sett på varmen. Det tørker veldig fort, så det vil som regel være klart innen ekstruderen er varmet opp.

4. Print som vanlig. Jeg bruker 40-50 grader på byggeplaten.

5. Når printen er over, IKKE(!!!!) brekk hardt eller dra i printen, da denne sitter så hardt fast i glasset at du kan risikere å dra av glassbiter, knekke printen eller knuse glasset. VIKTIG VIKTIG VIKTIG

6.Ta den flaska som har rent vann, og sørg for å legge en "strek" med vann rundt hele printen inntil kanten av printen. Trenger ikke være så mye, men det bør omringe hele printen og være helt inntil plasten. Om glassplanten har kjølt seg litt ned går det fortere. Tanken er at vannet skal løsne spenningen mellom print og glasset, så det må være nok til at det kan trenge inn under plasten godt. Større 30% lim gir lengre tid før det løsner.

7. Hør på knakelydene mens du venter noen minutter. Les punkt 5 en 2-3 ganger mens du venter. Printen vil 98% av tilfellene løsne helt fra platen.

8. Ta vekk printen når den er løs og tørk av glasset med litt papir.


 

250g vekt på enden av en arm 15cm ut og 12cm opp med 10x10mm kontaktflate mellom glass og arm.

250g vekt på enden av en arm 15cm ut og 12cm opp med 10x10mm kontaktflate mellom glass og arm.

Husk at det MÅ VÆRE INNELIM

Husk at det MÅ VÆRE INNELIM