Hvor finner jeg hjelp?

opprettet den under Info

Ikke få panikk, det finnes hjelp!

Alle har vi vært der. Vi har ett eller annet problem med printer, slicer, utskrift eller noe annet. Vi feilsøker(de aller fleste i hvert fall) med klarer ikke finne ut av det. Hva gjør du? Mange tar til forumer og FB og spør der. Men mange av disse spørsmålene bærer preg av at den som spør enten ikke har giddet, eller ikke har fått til å lete etter svaret selv, og ønsker at noen andre skal finne det. Men sannheten er at det er ikke vanskelig!

 

Google

Det du ikke finner på Google er ikke verdt å vite. Søk på stikkord omkring det du sliter med. Har du for eksempel vansker med å få løs en dyse kan du søke «Nozzle stuck E3D V6 Hotend» og du finner ca 9780 mulige svar på det du lurer på. Trenger du hjelp til å stille vRef på en driver, kan du prøve «DRV8825 vref adjustment» og du finner ca 2600 svar. Ofte også med en videosnutt fra Youtube som kan vise deg hvordan du løser det.

YouTube

Her finner du som regel en video som viser deg i detaljer hvordan du skal gjøre ting med akkurat din maskin. Det finnes massevis av folk der uten som gladelig tar seg tiden til å spille inn en liten snutt om hvordan du kan for eksempel bygge om en PrimaCreator P120 slik at du kan printe PrimaSelect Flex filament med den. Alt du trenger å gjøre er å bruke søkefeltet akkurat som du gjør med Google, og skrive «P120 Flex» og du finner en hendig video laget av en hyggelig norsk nettbutikk som har tatt seg tiden til å filme hvordan du gjør det.

 

 

Når vi først snakker om YouTube vil jeg be deg søke opp og følge en rekke YouTubere rundt om i verden som flere ganger i uken legger ut videoer med tips, triks, produktvurderinger og masse annet 3D print relatert moro:

 

3D Printing Nerd – Joel Telling Holder til i USA og legger ut masse interessant stoff om alt fra hans vurderinger av diverse 3D printere, filamenter, teknikker og mye annet.

https://www.youtube.com/channel/UC_7aK9PpYTqt08ERh1MewlQ

 

Tomas Sanladerer – Holder til i Tyskland og er å regne som en av de virkelig kunnskapsrike innen emnet 3Dprinting. Han har sin egen serie med testing av filamenter, og bygger ofte 3D printere live.

https://www.youtube.com/user/ThomasSanladerer

 

3D Maker Noob – Joe holder til på Malta og er ett ganske ferskt tilskudd til stammen av de profilerte YouTuberene som snakker om 3D printing. Han har spennende livebuilds, filament tester og viser gjerne frem hvordan en skal få til diverse oppgaver.

https://www.youtube.com/channel/UC2Tc0TsvFxC83zF1w5x1PWQ

 

Makers Muse – Angus Devenson holder til i Australia og driver sin YouTube kanal på heltid. Han har og nettopp gitt ut en meget god E-Bok med 50 tips og triks du bør kjenne til når du begynner med 3D print. Han har ofte opplæringsvideoer der han bruker Fusion 360 og viser deg hvordan du selv kan designe dine egne modeller. Han har også en morsom måte å formidle mye nyttig info på, og må absolutt være en av de du abonnerer på på YouTube!

https://www.youtube.com/user/TheMakersMuse

 

Finner du mot formodning ikke hjelp er du alltid velkommen til å prøve lykken med ett spørsmål på mail til: mail@e3printable.no


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din