PrimaValue - Pris er ikke alt

opprettet den under Produkter

Er PrimaValue dårligere fordi den er billigere?

Selvsagt ikke!

 

Hva ligger i prisen du må betale for en kilo med PLA filament egentlig?

 

Først og fremst er det produksjonskostnad, noe som innebærer maskiner til å ekstrudere filament, råvarer for å lage PLA, fargestoffer, arbeidskraft for å drive maskinene, kvalitetskontroll, lokaler for å ha alt dette i og sist men ikke minst lagring.

PrimaValue gjør seg selv billigere enn andre ved å være helt rene råstoffer(PLA) iblandet fargestoffer, og ikke noe mer eller mindre. Dette er kvalitetsfilament i sin enkleste form. Den lages også kun i noen få farger, de fargene det selges mest av, noe som gjør det enklere å blande opp og ekstrudere store mengder råstoff på en gang. En trenger ikke bruke tid på å vaske ned, stille om og blande opp nye fargenyanser så ofte, noe som gjør at maskinene kan være innstilt til PrimaValue i lang tid, og sikrer lang oppe-tid for fabrikken. Slikt blir det penger av, ettersom vi alle vet at tid er penger når det kommer til å lage ting. Men er det en ting en ikke vil stresse, så er det kvalitetskontroll selvsagt, og PrimaValue gjennomgår de samme strenge kontrollkrav som PrimaSelect når det kommer til fargeekthet, rundhet, diameter etc.

 

Så kommer emballasje i form av en enkel, presstøpt svart spole, som rommer 1kg av både 1,75mm og 2,85mm filament. Denne pakkes inn i plast og forsegles sammen med en pose desicant for å sikre at filamentet ikke blir utsatt for fukt inne i esken. Og esken består av en enkel pappeske, uten fancy fargetrykk og stilige detaljer som også pakkes i ett tynt lag med plast for å gi ekstra beskyttelse. Det brukes ikke masse penger på å ha fargetrykk eller spesialtilpassede esker når en skal lage filament som skal være billigere enn konkurrentene. Slike fordyrende elementer ville betydd at pengene måtte hentes ett annet sted, og det ville endt med billigere råvarer, og simplere filament. PrimaValue firer ikke på kvaliteten, og er nok bedre enn de fleste i samme prisklasse ettersom de både er laget i og etter europeiske standarder for renhet, rundhet og presisjon i Nederland.

Nå som produktet er laget i fabrikken lagres det på paller og skipes ut til forhandlere i store kvanta, slik at en ikke trenger å ha noen til å stå og telle enkeltesker når en skal sende det ut. Dette sparer tid, arbeidskraft og penger i transporten ut til forhandlerne. PrimaValue får en kun kjøpt fra PrimaNordic, som holder til i Malmø i Sverige, og selges som deres eget merkenavn. Når PrimaNordic får inn en forsendelse av f.eks. PrimaValue svart er det ofte 500 ruller i slengen, noe som gir dem en meget god pris på produksjonen. PrimaNordic selger så dette videre til sine underforhandlere, altså E3printable.no f.eks. som igjen selger det videre til deg for en meget god pris slik at du kan skrive ut uten å måtte tenke så mye på kostnadene for filament eller å bekymre deg for kvaliteten.

Vi ser ganske enkelt at PRISEN på produktet ikke trenger å gjenspeile KVALITETEN på produktet bare fordi det er billigere enn andre. Det kommer helt an på hvor en velger å bruke pengene. PrimaValue kunne fint blitt solgt i flotte esker med masse farge, glitter og bling, men er du villig til å betale 10,- ekstra for det? Og er det verdt det? Ville du betalt 5,- ekstra for drivstoff til din bil om du fikk vite av nettopp dine liter med drivstoff ble kjørt til stasjonen i gullbelagte jerrykanner i en Rolls Royce? Tvilsomt, for du vil bare at bilen din skal gå fremover, eller i vårt tilfelle at 3D printeren skal levere gode, pålitelige resultater til en billig penge. Så ikke la deg lure av prisen, for PrimaValue er kvalitetsfilament som kan selges billigere fordi det spares i hele produksjonskjeden, men ikke når det kommer til råstoffer og kvalitetskontroll.

 

Mange andre forhandlere velger å handle inn sine partier fra Kina, der kravene til fabrikasjon, kvalitetskontroll, lønninger og ikke minst hva filamentet inneholder er noe mer avslappede. Disse sitter igjen med en langt høyere fortjeneste, og kundene blir ofte lurt til å tro at de kjøper kvalitet bare fordi de selger det i en eske med egen logo på. Jeg får minst 5 ganger i uken selv mail fra diverse fabrikker i Kina om jeg vil kjøpe billig filament fra dem, med tilbud om egne esker, spoler alt mulig. Men som sjef og eneste ansatte i E3printable.no er ikke mitt mål å tjene masse penger raskest mulig, men heller å kunne levere kvalitetsfilamenter til en overkommelig pris slik at strømmen av folk som handler fra eBay, AliExpress og slikt blir mindre. Alt som selges her hos meg er testet av meg, og er produkter jeg bruker selv, slik at du kan stole på at du får kvalitet, og jeg kan sove godt om natten.

 

-Even Andersen

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din