Modul for SD kort på Profab3D Mini

opprettet den under Info

Modul for SD kort på Profab3D Mini

ProFab3D Mini, PrimaCreator P120 og lignende maskiner leveres med ett lite mikro-SD kort som lates inn i maskinen fra siden. Dette kan være en ulempe i ett miljø med for eksempel elever, eller om det er vanskelig å komme til det lille hullet på siden av maskinen. Små minnekort kan rotes vekk, de kan ved uvørent bruk puttes inn over hullet det skal inn i, slik at det faller inn i innsiden av maskinen, og det kan lett ødelegges. Større kort er vanskeligere å gjøre alt dette med, men de passer ikke i maskinen dessverre. Men nå er løsningen her.

Det første du trenger er en mikro-SD til SD kort adapter. Denne leveres med en 48cm lang kabel som er skjør, og som er enkel å hekte seg fast i. I tillegg blir selve adapteren liggende løst på bordet om en ikke limer den fast ett sted. Dette er ikke en god løsning i en utdanningssituasjon.

Med denne geniale adapteren, som du selvsagt printer selv på din ProFab3D Mini eller kan kjøpe hos E3printable.no, kan du enkelt montere adapteren på siden av maskinen slik at kortet blir enkelt å ta inn og ut, og det er også plass til oppbevaring av USB adapter. For å bygge modulen trenger du bare 5 skruer, vi anbefaler 12mm lange 2,5mm treskruer, og litt dobbeltsidig tape. Du trenger ikke skru ut noen skruer på maskinen, eller noe slikt, bare lime modulen fast på siden av maskinen, og plasseringen er super enkel ved hjelp av de to styrehullene som passer sammen med de eksisterende skruene på maskinen for en perfekt passform. Dersom du en gang skal måtte demontere sidepanelet, så trenger du ikke fjerne modulen, bare ta av lokket, og du får tilgang til skruene til sidepanelet.

Slik bygger du modulen:

 • LAST NED FILENE HER
 • Print delene du lastet ned på din ProFab3D Mini. Du kan bruke support i den store delen, men det går fint uten også.

 

 • Kjøp mikro-SD til SD adapter. 
 • Putt kabelen inn gjennom hullet til adapteren med metallkontaktene opp. Sjekk at selve adapteren da kommer inn i hullet med den flate siden ned.
 • Det er trangt akkurat der hvor kabelen kommer ut, så bruk gjerne en pinsett for å styre kontakten oppover litt mot deg slik bildet viser.
 • Trekk kabelen FORSIKTIG gjennom hullet slik at adapteren kommer til hullet den skal inn i.
 • Trykk adapteren inn i hullet sitt med litt makt, og påse at kabelen blir dratt ut samtidig, slik at den ikke krøller seg bak adapteren i hullet.
 • Nå er det bare å få plass til all kabelen inne i boksen. Se bildet under for ett forslag til hvordan du kan legge kabelen. Det viktigste er at ikke noe kommer i klem når du skrur sammen boksen, og at kabelen kommer ut i det lille hakket i den avlange hullet med kontaktene opp slik bildet viser.
 • Sett på lokket, og press det på plass mens du skrur i skruene i lokket. Påse at ikke kabelen kommer i klem.
 • Fest Dobbelsidig tape på baksiden av boksen.

 • Lim boksen på siden av maskinen. Bruk de to hullene på baksiden for å sikre korrekt plassering.
 • Installer kontakten i hullet til minnekortet, og du er klar. 

Dersom du skulle lure på noe, eller treng mer hjelp er det bare å ta kontakt på mail@e3printable.no eller via en melding på Facebook så får du hjelp der.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din