Gjenbruk av gamle spoler

opprettet den under Info

Hva gjør du når du har masse tomme spoler?

Ett forslag til til hva du kan gjøre med dem er å lage oppbevaring av dem. Noen snurrer juletrelys inn på dem, andre har brukt dem til hjul på kassebiler.

Her hos E3printable har vi ett lager som stadig vokser med både nye filamenter, men også masse smådeler. Men hvor skal en gjøre av alle disse små delene etterhvert? Vel, vi fant en løsning på begge problemene ved å lage hendige oppbevaringsskuffer i tomme spoler, og ett system for å stable tomme spoler oppå hverandre.

Løsningen er enkel, men også veldig plassbesparende på ett allerede overfylt lager ved at den ikke tar opp mye bordplass, og at den gir masse lagring som er lett å komme til og finne frem i ved at hver spole enkelt kan snurres rundt i reolen.

Filene du trenger for å skrive ut skuffer som passer PrimaValue, PrimaSelect og Fillamentum sine spoler finner du i bunnen av innlegget.

 

Slik gjør du:

1. Print ut fire skuffer. PV_SKUFF passer PrimaValue, og  PS_F_Skuff passer PrimaSelect og Fillamentum. Dersom du skal lage til PrimaSelect eller FIllamentum hopper du til punkt 5

2. Bor hull på 2,5mm slik anvist på bildet med mønsteret i spolen som en guide. Hullene er 90 grader fra hverandre, og det er enkelt å bare bruke mønsteret i spolen som guide.

3. Snu spolen og pass på at du borer fire hull rett ovenfor de du nettopp laget. Bruk mønsteret i spolen som en guide her. Hold deg så nærme kanten som mulig, men husk at det skal være litt materiale igjen for å holde skuffen på plass. Hopp til punkt 7 for montering av skuff.

4. Print ut HULLMAL for å lage hull i PrimaSelect eller Fillamentum spoler.

5. Legg malen på spolen slik at tappen passer i hullet på spolen merk med en tusj i hullene på malen. Gjenta for andre siden av spolen

6. Bor opp hull der du har merket med 2,5mm bor. Hold deg så nærme kanten som mulig, men husk at det må være litt materiale til å holde skuffen på plass.

7. Fest skuffene enten med en 3mm skrue, eller ved å tre litt 2,85mm filament(Da må du bore opp hullene til 3mm) gjennom og smelte det i begge ender. 

Nå kan du printe ut BASEDEL som på bildet over, og bruke denne på den spolen som skal ligge nederst.

For å stable spolene oppå hverandre trenger du en SENTERDEL. Denne passer både store og små spoler.

 

Skuffer og senterdel kan enkelt skrives ut også på P120/ProFab3D Mini!

 

FILENE FINNER DU HER

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din